j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3j3ll3
nieuws
Laatste foto's:Barvaux03/05/2008

Verkeerd gespeld 28/06/2008
Sinds ongeveer een jaar geleden gaat Last.fm op zoek naar de juiste spelling van elke mogelijke groep, zanger of artiest. Wanneer iemand namelijk naar muziek van, bijvoorbeeld, The Knife luistert, maar deze in z'n mp3-collectie Borat-gewijs heeft getagd als The Knifes, kon Last.fm tot nu toe het verschil niet onderscheiden en werden twee parallelle artiesten geregistreerd. Daar komt nu verandering in.
Een leuk bijkomend gevolg van deze onderneming is dat ze nu over een gigantische database met verkeerd gespelde namen beschikken. Een database van menselijke, en dus grappige, missers.
Een selectie:
The Beables
Coldolay / Coldyplay / Coldpleb
Amy Whinehouse / Amy Whitehouse
Blink 128 / Blink 122
Red Hot Chili Peepers
Niervana
Daft Pank / Duft Punk / Draft Punk
Davis Bowie / David Bowei
Ben Horper
Ping Floyd
Boudewijd de Groot
Michel Jakson
Marvin Gay
Limp Biscuit
Dire Streets
Fat Boy Slime
Paul Jam
Mobby
Leonard Skynard
(XD)

Guestbook, foto's, updates! 28/11/2007
We leven nog!
Ik leef nog.
Het oude guestbook echter niet meer. De mannen van guestbook.de hebben blijkbaar zomaar beslist er een einde aan te maken, waardoor onze neewel-gemeenschap gewoon zonder guestbook kwam te zitten. Een daad waarvan die Duitsers waarschijnlijk de gevolgen niet goed doorgedacht hadden. Zo zijn er wel meer geweest in 't verleden, meen ik. En dan komen ze achteraf op de proppen met hun alombekende stopzinnetje "Wir haben es nicht gewusst"... Mij hebben ze er deze keer niet mee liggen. Daarom kordaat overgeschakeld naar een ander gratis service, deze keer zelfs met toffe mannekes om uw tekstje mee te verrijken! Wacht dus niet langer en laat u gaan.
Onderaan de pagina heb ik trouwens voor een link gezorgd naar het oude vertrouwde guestbook, zodat deze, regelmatig legendarische, berichten zeker niet verloren zijn. Zoals ik al in het book zelf heb plachten te zeggen: "Lezen = een lach en een traan"!

Het blijft echter niet bij onze oosterburen. Ook in Frankrijk hadden ze er genoeg van en is zonder verpozen de site neergehaald waarop al mijn foto's gehost stonden. Ik dacht even gewag te maken van een eventueel internationaal embargo tegen de welvaart van deze website, maar besefte dan dat ik die woorden überhaupt amper begrijp. Foto's, dus.Ik ben dan maar overgestapt naar het geweldige Flickr, en daar zelfs een betaalde account aangemaakt! Voortaan komen alle foto's in imax-formaat en aan een snelheid die verwijzingen naar Raketman niet uitsluiten op uw scherm terecht. Als je tijdens de slideshow eens op de foto klikt en dan voor View photo page kiest, kan je zelfs comments bij elke foto achterlaten!
Ik heb van al deze schitterende mogelijkheden meteen gebruik gemaakt om een aantal nieuwe en oude fotoreeksen online te zetten:

- Madrid
- Make Up Sanne Linde
- Mont Ventoux
- Lokomotiv Maurits
- Jules
- Tour de France in Gent
- Modeshow Kristien
- Put van Hombeek
- Foto's Reclameopdracht Pieter
- Solwaster de Solwaster

Verder heb ik ook een nieuwe foto-selectie gemaakt, wat mijn beste foto's ooit zou moeten voorstellen. Hier te bekijken.

Enjoy!
Jelle

Bewerking 03/11/2006
Een fotobewerkingstechniek die nog zwaar in ontwikkeling is, maar waar soms mooie resultaten uit komen. Zoals deze bewerking van een foto van Noah Kalina, gemaakt samen met Pieter.
Tekeningen 05/09/2006
Met dank aan Pieter en Micha voor de anatomische tips!jelle.neewel.be v4 18/08/2006
Beste vrienden, vriendinnen, familieleden en aanbidders,

Voor uw plezier en het mijne: jelle.neewel.be, versie nummer vier! Zoals gewoonlijk is F5 dé knop bij uitstek om hier eens uit te proberen, maar anders kan je natuurlijk ook gewoon een beetje rondbladeren:

Er zijn weer een paar dingen veranderd. Zo heb ik onder andere het onderdeel websites afgeschaft; je kan alle belangrijke sites nog wel terugvinden bij links.

De pagina met de foto's is dan weer uitgebreid en verfraaid. Alle vroegere reeksen zijn herbekeken, opnieuw geselecteerd en allemaal in hetzelfde jasje gestoken. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt meteen ook een paar nieuwe reeksen lokaal te smijten:
# Première "Fiddler's Field"
# Familiezomerfeest (aan de Jordaan)
# en tenslotte een nieuwe selectie van eigen foto's sinds het prille begin, hier te vinden.

Nieuw is de last.fm pagina! Inderdaad, mijn obsessie reikt zo ver dat het een eigen plaatsje op mijn website verdient! Alle uitleg over het hoe en waarom natuurlijk op de pagina zelf.

Zo, ik hoop dat het allemaal een beetje gesmaakt wordt - commentaar kan natuurlijk zoals steeds op het guestbook!

Jelle

Last.fm 11/12/2005
Wat zou ik doen zonder muziek...
Dankzij MichaLo_fi ben ik op een site gestoten die mij frappeert in z'n geniale eenvoud en eenvoudige genialiteit. Wat het doet is met andere woorden simpel: mensen downloaden een plugin voor hun favoriete muziekspeler (Winamp in mijn geval), en deze stuurt alle beluisterde nummers door naar een centrale database. Op de site worden al deze gegevens dan verzameld en vervolgens in tabellen en statistieken gegoten. Zo kan je van elke gebruiker zien welke muziek hij/zij vaak en recent beluistert, zijn er algemene charts met de meest gespeelde nummers en artiesten, kan je bekijken wat de meest beluisterde nummers zijn per artiest, kennis maken met de muziek die andere gebruikers wiens smaak zowat overeenkomt met de uwe beluisteren, en zo verder.
De meer intelligente lezer onder u zal het rekensommetje al gemaakt hebben. Deze site is een waar Mekka voor mensen die gek zijn van statistiekjes (ikke) en die steeds op zoek zijn naar nieuwe muziek (ikke ook).

Breng dus zeker een bezoek aan:
Last.fm en
Mijn gebruikerspagina.

Nr 500 21/11/2005
Proficiat Kenneth! Een plaats in de geschiedenisboeken en een glaasje naar keus is uw deel!
Deze XD-inzending heeft daarvoor gezorgd:Powder your face with sunshine 23/10/2005
Hij is helemaal alleen.
Hij zit in een cel van twee bij één zonder licht en zonder ramen.
Hij is het leven beu en hij wil niks liever dan zichzelf van het leven beroven, maar de middelen hiertoe ontbreken hem. Wanhopig probeert hij om langzaam naar z'n hart toe te krabben, maar als zijn bewakers het merken stormen ze z'n cel binnen en ze rukken hem al zijn vingernagels eruit.
Met het bloed op zijn handen kan hij nog net twee borsten op de muur tekenen.
Hij zakt tegen de grond en probeert zichzelf wanhopig met dit beeld te bevredigen.
Maar vlak voordat hij klaarkomt springt hij wakker,
en was het allemaal maar een droom.
In werkelijkheid zit hij nog steeds in z'n cel van één bij één met zijn afgehakte handen,
en gonst dat ene lied door z'n hoofd...

Powder your face with sunshine
Put on a great big smile
Make up your eyes with laughter
Folks will be laughing with you in a little while
Whistle a tune of gladness
Blue never was in style
The future's brighter when hearts are lighter
So smile, smile, smileHans Teeuwen, Hard en zielig
Dean Martin - Powder your face with sunshine

De échte Axis of Evil? 18/04/2005
Amerikaanse gevangenis voor Iraakse krijgsgevangenen Abu Ghraib.
jelle.neewel.be v4